Schoorsteen renovatie

Omdat een schoorsteen vaak een moeilijk bereikbaar object is, wordt hier vaak geen of nauwelijks onderhoud aan gepleegd.

Doordat een schoorsteen vaak in weer en wind staat, heeft de schoorsteen veel te voorduren. De schoorsteen raakt vervuild door organische en atmosferische vervuiling. Denk hierbij aan mossen en algen. Deze houden vocht vast, waardoor de voegen worden aangetast en er kan vorst schade onstaan. Om lekkage te voorkomen, is het zaak dat uw schoorsteen waterdicht is. Een waterdichte schoorsteen is voorzien van goed voegwerk en is geïmpregneerd, eventueel afgedekt met een dekplaat.

De schoorsteen renovatie van de buitenkant van de schoorsteen is afhankelijk van de staat van de schoorsteen. Soms is alleen reinigen en impregneren genoeg. Als dit niet het geval is volgt een complete schoorsteenrenovatie renovatie. Hierbij word het voegwerk vernieuwd. De dekplaat op de schoorsteen hersteld. Het lood word nagekeken. En de schoorsteen wordt geïmprengeerd. De dekplaat voorzien wij van een waterdichte coating, zodat deze ook waterbestendig is.

Na een grondige inspectie bieden wij u een passende oplossing.

Heeft u een specifieke vraag over uw schoorsteen of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact met mij op via 06-41758383, of stel uw vraag via e-mail

 

Offerte aanvragen Offerte aanvragen