Gevelonderhoud en gevelinspectie

Is uw gevel vervuild, geschilderd of wilt u gewoon een schoon en fris aanblik van uw woning? Laat u gevel reinigen en dan ziet deze er ook weer als nieuw uit. Dit is niet het enige wat aan een gevel gedaan wordt. Denk eens aan het voegen of impregneren van uw gevel.

U rijdt door een wijk en denkt, hier staan er een aantal woningen schoon en fris op, maar dan kijkt u naar uw gevel en die ziet er wat minder fris uit. Het mos groeit er tegenop. Dit is niet alleen geen fijn aanzicht, maar het kan ook schade aan uw gevel aanbrengen. Om ervoor te zorgen dat uw gevel weer straalt en beschermt wordt, is gevelonderhoud geen overbodige luxe. Bent u benieuwd wat gevelonderhoud gaat kosten? Dit hangt af van uw persoonlijke wensen en de grootte van uw gevel. De kosten verschillen per soort onderhoud.

Soorten gevelonderhoud

Het onderhoud wat uw gevel nodig heeft hangt af van de staat van uw gevel en hoe goed deze is onderhouden. We maken onderscheid tussen verschillende soorten gevelonderhoud:

  • gevel reinigen
  • gevel impregneren
  • gevel voegen
  • schoorsteen reinigen
  • schoorsteen voegen
  • schoorsteen impregneren

Is uw gevel vies en wilt u deze laten reinigen zodat hij er weer als nieuw uitziet? Laat dan uw buitenmuur reinigen. Bij het reinigen van uw gevel maken we onderscheid tussen 3 soorten reiniging:

  • Stoomreiniging: voor milde aanslag zoals mos of alg.
  • Chemische reiniging: voor verfresten of roet.
  • Zandstralen: voor hardnekkig vuil, en verf.

Niet alleen ziet uw gevel na reiniging er weer als nieuw uit, maar het voorkomt ook beschadigingen aan uw muur. Die ontstaan door waterschade, of vorst schade, waardoor er stukken van de steen ‘afknappen’


Gevel impregneren

Na het reinigen van uw gevel is het belangrijk dat uw gevel wordt geïmpregneerd. Met impregneren wordt er een laag op uw gevel gevloeid waardoor uw gevel waterafstotend wordt, hierdoor voorkomt u vochtschade. Daarnaast zorgt deze vorm van gevelonderhoud er ook voor dat uw huis is beschermd tegen vorstschade en schimmelvorming.

Daarnaast zorgt de beschermlaag er ook voor dat gevelonderhoud in de toekomst makkelijker is, omdat het makkelijker schoon te houden is en het vuil niet in de gevel trekt.


Gevel voegen

Uw gevel voegen is een belangrijk onderdeel van gevelonderhoud. Als uw voegwerk aan het slijten is, kan er koude lucht naar binnen komen omdat de voeg en de steen geen goede verbinding meer hebben, of er stukjes voegwerk tussen uit missen. hierdoor kunnen er vochtproblemen in uwhuis ontstaan. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom op tijd uw voegwerk vervangen.

Heeft u een specifieke vraag over uw gevel of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact met mij op via 06-41758383, of stel uw vraag via e-mail
 

Offerte aanvragen Offerte aanvragen

Gevelonderhoud Gevelonderhoud Gevelonderhoud Gevelonderhoud