Scheurreparatie

Scheurreparatie

De wapening van roestvast staal (het zogenaamde spiraalanker) kan achteraf in bestaand metselwerk worden aangebracht. De betreffende voegen moeten daarvoor worden uitgeslepen. Daarna wordt het uitgeslepen gedeelte schoongespoeld met water.

Na droging wordt er een laag tweecomponenten ankermortel in het uitgeslepen gedeelte aangebracht. Hier wordt het spiraalanker in gedrukt, en word daarna dichtgesmeerd met nog een laag tweecomponenten mortel. Na droging van deze mortel, kan de gevel worden afgevoegd.

 

Kenmerken

De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies. De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen.

Met de bijbehorende ankermortel ontstaat een uitstekende hechting van de spiraalankers met het metselwerk. De mortel wordt in de voegen aangebracht met een spuitpistool voorzien van een brede spuitmond.

Door zijn speciale vorm zorgt het spiraalanker voor de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen. De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden.

Met de producten die wij gebruiken kunnen scheuren in muren op een eenvoudige en kostenbesparende manier worden gerepareerd.

 

De voordelen op een rijtje:

  • Geen sloop- en herstelwerk. De bestaande stenen kunnen blijven zitten.
  • Beschadigde stenen in het metselwerk worden met restauratiemortel in de juiste kleur gerepareerd.
  • De tweecomponenten ankermortel is zo ontwikkeld dat er een uitstekende hechting ontstaat tussen het spiraalanker en het metselwerk. Voorwaarde is wel dat de oorzaak van de scheurvorming is weggenomen, met andere woorden de situatie ter plekke moet gestabiliseerd zijn.

Heeft u een specifieke vraag over uw gevel of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact met mij op via 06-41758383, of stel uw vraag via e-mail
 
 

Offerte aanvragen Offerte aanvragen