Cementsluier verwijderen

Witte aanslag of uitbloei zien we vooral vaak bij nieuwbouw, maar kan ook na langere tijd optreden bij bestaande bouw.

Wij worden vaak benaderd voor de meest uiteenlopende uitslag op gevels: saltpeter, kalkaanslag of zoutuitbloei. Deze soorten vervuiling vallen onder de verzamelnaam witte uitslag. Ze zijn allen het gevolg van een chemisch proces in de stenen, het voegwerk en de metselmortel. Het ontstaan en de mate van witte aanslag op bakstenen zijn vooral afhankelijk van de gebruikte materialen en de weersomstandigheden waarin deze verwerkt zijn.

Na nieuwbouw zien we vaak dat de uitbloei zo nu en dan ‘opeens’ zichtbaar is. Dit vormt doorgaans een probleem voor de uitstraling van het pand. Er is voorafgaand aan de bouw een steensoort uitgekozen door de opdrachtgever. Deze steensoort is met volle overtuiging gekozen, waardoor het beeld compleet kan veranderen door de witte uitslag. Hardnekkige witte aanslag is doorgaans wel aanleiding voor gevelreiniging. Er zijn speciale reinigingsmiddelen in de markt om uitbloei te verwijderen.

Wij gebruiken een organisch zuur dat veilig kan worden gebruikt voor het verwijderen van alle cementgebonden vervuiling, zoals smet, cement-sluier en witte uitslag in de vorm van calciumcarbonaat. Tevens is dit product uitermate geschikt om kleur-verschillen in het voegwerk die zijn ontstaan door witte uitslag op te lossen.

Heeft u een specifieke vraag over de uitslag op uw gevel of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan contact met mij op via 06-41758383, of stel uw vraag via e-mail

 

Offerte aanvragen Offerte aanvragen

 
uitslag geveluitslag geveluitslag gevel