Riool verstopt

Is uw riolering verstopt? Wij zorgen ervoor dat uw gootsteen, urinoir, toilet, doucheputje, wasbak of keuken snel én vakkundig ontstopt wordt. In de meeste gevallen lossen wij het binnen 24 uur op.

Waardoor kan het riool verstopt raken? Er zijn diverse redenen te noemen waarom een riool verstopt kan raken. Door een toilet dient alleen toiletpapier doorgespoeld te worden. Toch wordt het toilet nog vaak gebruikt om voedselresten, maandverband of vochtige toiletdoekjes door te spoelen. Hier is het toilet niet geschikt voor. Ook een teveel aan toiletpapier kan voor een verstopping zorgen.

In de keuken zullen er veel vet- en etensresten door de gootsteen gespoeld worden. Vet is altijd slecht om door te spoelen en het is dan ook verstandig om vet in de keuken altijd op te vangen. Door het afvoerputje van de douche stroomt veel water met zeepresten en haren. Zowel de zeepresten als haren kunnen ophopen en een verstopping veroorzaken. Veel oorzaken van verstoppingen worden dus veroorzaakt door bewoners zelf. Maar er kunnen externe oorzaken zijn van een verstopt riool.

Een riool voert het afvalwater van de leidingen in huis af en ligt hierdoor vaak onder de grond. Wanneer er grote bomen op het terrein staan, kunnen de wortels door het riool groeien en het riool beschadigen. Een verzakking in het riool kan ook voor verstoppingen zorgen.
Een beschadigd riool zorgt wel voor hogere kosten.

 

Offerte aanvragen Offerte aanvragen